Despre vegetale și grădinărit

Mie mi-au plăcut mereu vegetalele, încă de când eram mică. Locuiam într-un oraș mic, iar la distanța la care locuiam față de centrul orașului deja puteam considera că locuiam la țară. Da, foarte exotic!

Este frumos să locuiești în mediul rural și să îți produci vegetalele în propria grădină, este interesant să locuiești și la oraș și să cumperi din magazine tot felul de vegetale care mai de care mai exotice, să descoperi o mulțime de gusturi, texturi, culori, arome, senzații.

Să ai grădină cu vegetale cultivate cu mâna ta, îngrijite frumos, ecologice, organice, pe care să le poți consuma proaspete, este diferit față de a consuma vegetale din market.

Recoltă de legume, toamnă târzie

Satisfacția oferită de consumul de vegetale proaspete cultivate cu propriile tale mâini este minunată.

Cel mai bine este să consumi vegetale locale, din zona în care te-ai născut și ai crescut; dar dacă ai ocazia să călătorești prin lume nu ezita să consumi tot felul de vegetale, să ne bucurăm din plin de cele peste un milion de plante comestibile ce nu le-am eradicat încă prin extinderea fermelor de animale, culturilor pentru producerea hranei animalelor din ferme și desigur extinderea industriei.

Dacă nu poți călători prin toată lumea, lumea vine la tine, astfel găsim acuma în marketuri o mulțime de vegetale (fructe, legume, semințe, cereale, de toate) de pe tot globul. De ce să nu ne bucurăm pe ele dacă sunt sănătoase și dacă plătim corect pentru ele.

Cultură ardei iute din grădina proprie.

Germenii și vlăstarii sunt o variantă de consum de vegetale foarte practică și extrem de densă în nutrienți și întrunesc cu brio caracteristicile hranei vi. Ei pot fi crescuți cu ușurință acasă, chiar și într-o locuință la bloc sau pot fi cumpărați de la oamenii care îi cresc cu foarte mare drag. Pe lângă faptul că sunt hrană vie si extrem de bogată în nutrienți, aceștia nu sunt tratați cu soluții chimice.

Indiferent de sursa vegetalelor un lucru este sigur, clar și chiar sfânt dacă vă face plăcere cuvântul, este mult mai bine, mai sănătos, mai curat, mai ecologic, mai frumos, mai corect, mai drept, mai normal să mâncăm vegetale decât animale. Iar legat de gândul că vegetalele sunt stropite cu chimicale, iar animalele metabolizează o parte din chimicale și astfel sunt mai sănătoase vă pot spune că este o mare tâmpenie. Carnea animalelor de ferme este plină de substanțe pe care nu este bine să le ingerați.

Recoltă de ceapă roșie, roșii, ardei, castraveți, salată, varză Kale, toate din grădina proprie.

Un gând despre “Despre vegetale și grădinărit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.