Carnea noastră cea de toate zilele

Există atât de multe alimente pe care le putem consuma, milioane de alimente de bază, combinate rezultând miliarde de alimente absolut delicioase şi sănătoase. Totuşi oamenii se rezumă la a consuma doar câteva produse, iar o parte consumă o varietate de până la 3 – 4 tipuri de carne şi un singur tip de lapte. Vorbesc despre realitatea de zi cu zi a multor oameni.

Urmăm tradiţii îngrozitoare şi josnice ale strămoşilor noştri.  Dacă ei îşi ucideau cu sânge rece prada, mai puţin asiaticii, ei o mănâncă animale vii, oare de unde ajunge pe raftul magazinului carnea noastră cea de toate zilele?

Click pe titlu sau apasă butonul de mai jos pentru a citi articolul în întregime.

De foarte mulţi ani aspectul de a consuma carne este considerat unul imoral. Câte animale sunt violate prin inseminare artificială, câte femele sunt mulse până la epuizare totală în timp ce puii lor sunt ucişi, câte animale au fost modificate genetic şi au fost transformate în monştrii datorită experimentelor din laboratoare, câte păduri au fost defrişate pentru a ocupa terenul cu ferme de animale, câte miliarde şi miliarde de animale au fost ţinute în captivitate toată viaţa lor în întuneric şi mizerie, câte păduri de mangrove au fost defrişate să facă loc fermelor de acvacultură, cum au ajuns animalele să fie practic cultivate de către oamenii? La fel cum cultivăm plantele…

Omenirea în momentul actual cultivă carne, acolo se face carne de pui, dincolo creşte carne de vită, în altă parte creşte peşte, şi apoi avem carne scumpă din animale modificate genetic să aibă doar muşchiuleţ. Avem o generaţie de copii umflaţi de hormoni din cărniţa de pui sănătoasă şi dietetică. Pentru majoritatea oamenilor carnea este din animale precum: pui, vită, porc. Peştii cresc în copaci, de aceea mereu veganii se lovesc de afirmaţia: dar peşte mănânci, nu-i aşa. Nu! Nu este aşa.

Dar de exemplu în Asia se mănâncă tot ceea ce mişcă, fie de pe pământ, de sub pământ, din apă sau din aer. Nimic nu scapă dacă este fiinţă vie. Şi de preferat este să nu moară animalul înainte de consum.

În mormintele din secolul IV s-au găsit desene ale unor câini ucişi pentru carne alături de alte animale. În Coreea există vorba „corect şi potrivit” care se traduce „tot aşa cum carnea de câine, gătită, este delicioasă”. Şi cine nu ştie că ei pârjolesc câinii cât sunt în viaţă mai trebuie să studieze un pic culturile consumului de carne în lume. Şi toată lumea trebuie să intre într-un abator şi să ucidă animalul pe care vrea să îl mănânce, un procent de 99,99% dintre oameni ar ceda psihic şi restul ar înnebuni. Consumul de carne nu este pentru toţii smiorcăiţii care nu sunt în stare să își vâneze prada cu mâinile libere în sălbăticie. Carnea nu este hrană pentru oameni oricum. Şi se întâmplă în anul 2020. Cine a evoluat de la nivelul de om din trib sălbatic? Doar aceia mai consumau creierul altor oameni ca să devină mai inteligenţi. De multe ori am auzit că unii consumă creier de porc ca să devină mai inteligenţi. Nici nu mă mir că porcii sunt mai inteligenţi decât oamenii care le mănâncă creierul. Omenirea este o cauză pierdută deoarece toţi au dreptul să se înmulţească. Câte animale ai sacrificat anul acesta ca să le consumi carnea? Câtor găini le-ai smuls penele? Câte animale ai eviscerat anul acesta? Carne ai consumat dar ai preferat să facă altcineva aceste operații… și te numește carnivor.

Romanii consumau pui de câine proaspăt fătaţi,indienii Dakota se delectau cu ficat de câine, până nu demult hawaienii consumau sânge şi creier de câine. Câinele mexican fără păr a fost sursa principală de carne a aztecilor. Căpitanul Cook a consumat carne de câine. În Filipine se consumă carne de câine ca să scapi de ghinion, în China sau Coreea este considerată medicament, în Nigeria este afrodiziac, iar pe multe continente este consumată pentru gust. Plantele fiind cele care îi dau gust. Şi reacţia care îmi place acum este cea a iubitorilor de animale, neapărat bine gătită, care iubesc doar animalele de companie şi anume câinele şi pisica. Vai! Cum să faci aşa ceva! Noi iubim animalele! Bine gătite.

Este absurd să ne mâncăm cel mai bun prieten, câinele. Este cinic să mâncăm un membru al familiei, este oribil să luăm viaţa unor fiinţe precum câinele sau pisica. Mulţi oameni bat câini cu lanţuri pentru a le frăgezi carnea, câinii fiind desigur terifiaţi. În unele ţări câini sunt puşi la fiert de vii, bătuţi până la moarte sau strânşi de nas (moarte prin asfixiere) pentru a i se păstra sângele. Aceste lucruri se practică exact aşa cum se practică şi consumul de carne, adică la ordinea zilei.

Lucruri mai malefice se întâmplă în abatoare, după uşile închise, în baie de sânge şi excremente.

Este o tâmpenie să continuăm tradiţiile barbare, faptul că unele practici au existat peste tot în lume nu reprezintă o justificare să le continuăm! Nu avem nici o justificare să continuăm să mâncăm animale.

Trebuie să înţeleg că nu avem nici o scuză să ucidem animalele şi să le mâncăm.

Omul obişnuit consumă excesiv carne şi lapte matern de vită. O tâmpenie infinită. Trebuie să înţelegem că suntem spălaţi pe creierul aşezat în cutia craniană, creier pe care mulţi oameni îl au degeaba, complet nefolositor.

Problema celor care consumă produse de origine animală este una foarte gravă: nu ştiu ce este ruşinea.

Îmi este ruşine că am consumat carne, îmi este ruşine că am băut lapte matern de vită, fiind om adult, îmi este ruşine că am avut o amprentă carbonică imensă, îmi este ruşine că am distrus planeta prin neştiinţa mea. De când am devenit vegană simt acel sentiment interesant: ruşine. Şi nu îmi este ruşine pentru nimic din ceea ce fac în prezent. Îmi este ruşine ca am consumat carne cândva. Nu amânaţi prea mult renunţarea la consumul de carne deoarece asimilaţi moartea fiecărui animal.

De exemplu nu au ruşine nesimţiţii aceia care fac emisiuni unde se bat cu multă multă mâncare în timp ce milioane de copii mor de foame. Oamenii care ar trebui să moară de ruşine sunt cei care fac emisiuni şi se filmează consumând de 7 ori pe zi carne şi fac concurs care consumă mai multe kilograme de carne într-o zi decât o familie obișnuită într-o lună. Emisiuni din Statele Unite, desigur. Ce mizerie! Ar trebui înfometaţi până ar slăbi 100 de kilograme din cele 200 pe care le au.

Suntem într-un război sângeros cu propria noastră casă, planeta Pământ, cu toate animalele din jurul nostru, cu propriul nostru corp pe care îl tratăm ca pe cel mai mizerabil şi dezgustător tomberon.

Ruşine, acesta ar trebui să fie cuvântul scris pe toate produsele de origine animală, ruşine că mai mănânci aşa ceva.

Părinţilor care îşi îndoapă obligatoriu şi în mod violent copii cu carne, ruşine vouă. Ruşine că vă condamnaţi copii la boală doar pentru că sunt ai voştri.

NU există absolut nimic natural în ferme şi abatoare. Totul este diabolic, violent şi plin de chimicale produse în laboratoare.

Suferiţi de antropocentrism! Ceea ce reprezintă convingerea că oamenii reprezintă culmea evoluţiei, după care trebuie măsurată existenţa altor animale şi că oamenii sunt proprietarii de drept a tuturor vieţuitoarelor.

V-aţi ars vreodată la un deget, din greşeală? A durut? V-ați zgâriat tare? A usturat rău, nu-i așa?

Aţi plătit vreodată pentru ca mii de porci din ferme să fie aruncaţi de vii în groapă, să fie turnat carburant peste ei şi să le fie dat foc?

Se practică în Statele Unite, Europa, Asia, Australia unde sunt filmate aceste proceduri complet legale. Pentru care plăteşte consumatorul de carne de porc. Şi sunt sigură că nu ţi-a fost niciodată ruşine că ai plătit ca nişte fiinţe atât de nevinovate şi inteligente să fie aprinse de vii într-o groapă, fără scăpare. Şi încă vii, să fie îngropate cu pământ. S-a căutat reglementarea și pedepsirea acestor practici, concluzia a fost că dacă o practică este comună în industrie atunci e legală. Așa a ajuns să fie legalizată cruzimea față de animalele crescute în ferme!

Tu pentru acest lucru ai plătit astăzi? Eu nu mai fac asta de mulţi mulţi ani.

Pentru că ruşinea este o caracteristică a oamenilor conştienţi, realişti, care văd animalul din carnea de la raft.

Toate, absolut toate fermele produc suferinţă animalelor, în moduri în care ar fi declarate ilegale si de către o lege care permite violenţa deşi susţine bunăstarea animalelor. Cinic, nu-i aşa!

Dar totuşi din punct de vedere legal în ferme şi abatoare este permis totul. De exemplu dacă o fermă adoptă tăierea membrelor unor animale fără să fie administrat nici un calmant animalului înainte de acest procedeu, acest procedeu se consideră perfect legal. Da, se practică şi în Europa, o distracţie a oamenilor care înnebunesc lucrând în abatoare. Este bucăţica ta de friptură!

Câte documentare cu abatoare aţi vizionat? Nici unul, desigur. Dar carnea este bună. Că nu vedeţi cum se obţine. Este toxic să plăteşti oameni care înnebunesc ucigând pe bandă rulantă animale pentru tine.

Dar cum spuneam, ruşinea este pentru oameni cărora le pasă şi de alţi oameni şi de animale.

Milioanele de ferme care cresc pe bandă rulante miliarde de animale chinuite, private de mişcare, de lumină, de aer proaspăt, produc multe deşeu şi fecale pline de paraziţi, antibiotice, chimicale, sânge. Toate aceste tone de fecale se duc exact în apa noastră de băut. Dacă în ceea ce privesc apele uzate din orașe, există reglementări foarte stricte legat de modul în care să fie tratate în centrele de epurare a apelor. În privința apei reziduale și a lichidelor provenite din ferme, din nou, fiind o practică în industrie, nu se ia nici o măsură. Adeseori apele reziduale (fecale, sânge, urină, etc.) ajung direct în cursul de apă aflat în vecinătate. Nu se aplică nici o măsură pentru tratarea și neutralizarea acestor ape reziduale. Caută și ai să afli cum se practică în majoritatea fermelor din lume! Nu trebuie să mă crezi pe cuvânt, însă eu îți deschid ochii și pofta de a afla adevărul…

Încă o dată cei care consumă carne greşesc. Nu poţi să închizi ochii şi să mănânci în continuare carne, este toxic.

Copii beau lapte matern de la alte animale şi mănâncă carne de la vârsta de 3 luni. Şi am auzit acest lucru la un curs de diversificare. Mă uitam la domnişoara nutriţionist care susţinea cursul şi primul lucru care mi-a venit în minte: încă o nesimţită fără ruşine.

Şi revin cu problema oamenilor: nu au ruşine, nu ştiu ce este ruşinea, nu le pasă de nimic bun.

Oamenii sunt într-adevăr singurele fiinţe care distrug în mod intenţionat planeta.

Cum reuşesc această performanţă voi explica în următoarele articole:

– În război cu peştii

– Puii în relaţie cu omul

– Carnea de vită

– Porcii

– Amprenta ta carbonică

Enikö Pal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.